07
Jan
08

abang ingin kawen lagi….

Duhai isteriku….
Abang ingin kahwin lagi..
bukan dirimu telah ku benci..
cuma hadirnya tanpa ku sedari..
dia rakan abang di tempat kerja..
selalu sangat abang bersama..
dah tugas bukan sengaja..
abang takut syaitan menggoda..

memang abang akui dia cantik..
lenggok jalannya buat hati berdetik..
dia juga dari golongan baik-baik..
beradab bersopan juga cerdik..
dia tak pernah cuba menggoda..
cuma abang nie perasan saje..
bila bekerja berbincang bersama..
ntah kepala nie dah melayang ke mana..
mungkin dia tak rasa apa-apa..

bukan sayang sudah abang jemu..
sayang masih lagi cantik seperti dulu..
namun bukan cantik sayang yang abang perlu..
layanan sayang itu yang buat tak jemu..
cuma di office sayang tak ada..
boring dan jemu datanglah juga..
tak ada sapa nak ajak berbicara..
itu sebab abang call hampir setiap masa..
nak menunggu sampai dirumah tak terdaya..
dirumah sibuk nak uruskan anak pula..

abang akui lengkap sudah dirimu..
cuma abangkan berhak kawin dua..
bahkan empat pun tak apa..
sebab itu ketentuan yang Esa..
DIA tahu lelaki tak boleh dipercayai..
lelaki memang sukar mengawal gelora..
itu dikurniakan akal sembilan..
buat melawan nafsu godaan..
namun kuatnya nafsu berpangkat sarjan..
sembilan tentera terlalu mudah dikalahkan..
lain perempuan nafsunya sembilan..
tapi itu nafsunya pangkat bawahan..
akalnya pula berpangkat sarjan..

Duhai isteriku…
maafkan abang mencari selainmu..
ini demi menghalang maksiat berlaku..
sebelum terlanjur godaan nafsu..
kan lebih baik dihalalkan dulu..
abang berjanji seadil yang mampu..

“Pah butang baju abang mana Pah….”


7 Responses to “abang ingin kawen lagi….”


  1. 1 anissephia
    January 8, 2008 at 11:52 am

    ni lagu ape ni lilo??
    cape nak tawen neh?
    huhuhuhu

  2. 2 kantoi
    January 9, 2008 at 1:53 pm

    Lilo ko nak tawen ye……..
    keh..keh..keh..

  3. 3 Lilo
    January 10, 2008 at 8:47 pm

    bukan aku la nak tawen.. bestpren aku tu yg nak tawen.. bestpren aku tu nak tawen ngan PEGAWAI kot… keh keh keh

  4. January 12, 2008 at 6:39 pm

    hahahahaha…. Lilo ko kawen dgn pegawai pada hari gawai yerrr….
    kehkehkehkeh…ok noooo selamat hari gawai …

  5. 5 kantoi
    January 13, 2008 at 1:35 pm

    kuh..kuh..kuh…best pren ko tu sapa lilo.., lipo ker likut…ahhhaahhahaha
    berapa kali mau kawin daa..!!

  6. 6 princessredtulip
    January 13, 2008 at 7:28 pm

    toi N cak.. best tak taweN? Nak try leh tak? yeah! yeah! Nak taweN… lilo jaNgaN lupa hadiah taweN lip yor….. jaNgaN lupa gak bawak peNgaNtiN lelaki sekali yor…

  7. 7 anissephia
    January 14, 2008 at 9:19 am

    apo neh….sume nak tawen tak jemput aku pung!!…aku nak tawen gak bleh?? bleh arr…huhuhuh


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 221,446 visit

…..

Yang Melawat MYly

web tracker
January 2008
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

sapa tu


%d bloggers like this: