08
May
08

Cuti Cuti Ku… (mlm pertama)…. kwang kwang kwang…

mlm ni baru ada mood nak bebel pasal cuti² ku… maklumlah… letih merayap kat kl x ilang lagi…

lama benar rasanya x jejak kaki ke kl…. sampai je… perghhh.. lain bangat… meh tengok jadual perjalanan aku sepanjang berada di ibu kota cinta (mcm lagu Def Gab C – one of my peberet group)…

30/4/2008 seperti biasa keje laaa…. ceh.. rajin x terkata.. sebab nak cuti kan… so kena la setelkan keje dulu… sambey wat keje (ye ke?) sempat gak chat… wakakakaka… mcm biasa persidangan skype… Ahli Parlimen skype –> TULIP ANIS NUYUL SUMI GONE… GMAIL –> mcm besa ler… En. Kantoi (formal giler) ekekekeke….

Topik utama:-

Bas kul bape? tiket jgn lupa… esok nak jumpa kul bape? apa program… sapa lagi yg join? tiket wayang dah kompom ke? nak karo kat mana? mcm² persoalan kuar… yg paling tragis… si sumi la.. sebab dia yg terlebih xcited… 2 minggu sebelum tu dah siap sumi wat perbentangan program… keh keh keh

kul 6 ptg…. reminder dr parlimen skype.. sharp 6 kena chow… adessss… kul 6.15 ptg baru kuar opis… gone dah sms… soh balik sebab dah pkl 6.. ekekeke… kelam kabut balik… pecut kelisa kesayanganku pegi anto dokumen kat kourier opis…. sebab tersgt urgent (klau x jgn harap aku nak anto).. lagipun kes aku sendiri.. ekekekeke… pas anto pecut keta lagi.. zooommmmm… kul 6.30 dah sampai umah… mandi… minum.. kemas brg sikit… bersiap… kul 7 tepat hp kring kring…. SYN dan otw nak sampai umah… adesss… time tu tgh iron baru…. kul 7.10 pm… kancey dah sampai depan umah…. wahahahahaha… besttt…

otw ke jeti.. sempat mengutuk lebih kurang… gelak sepanjang jln… hehehhe.. biasa la.. kul 7.30 sampai jeti.. awal lagi la… adesss… xpe la memandangkan bas kul 8… lepak jap kat sana… kul 7.50 bas sampai… perghhhh… lama x naik bas ekspress…

tiket bas aku seat no 18 single seat…

sempat mintak name card.. lenkali klau nak pegi kl lagi.. pakcik tu kata blh ring² book je.. keh keh keh

kul 8 pm sharp anis sms… tanya dah naik bas ke blom.. selamba aku jawab ‘alamak.. bas dah tinggal aku’… kakakakaka.. x sampai 15saat hp aku berdering…. x pueh ati la tu… kan dah kena sakat ngan aku… hahahahaha… ayat paling best dr anis ‘ko ni ckp pelan² mesti dlm bas.. klau x.. xde maknanya ko nak ckp pelan²”… hahahahahaha… ko mmg memahami aku la… pas anis.. si gone… hehehe… pun kena sakat.. pas gone.. si lipo… pun sama… hahahahaha.. gone siap kata lip kena ‘lawak penang’…. lps lip.. syn sms.. tanya bas dah jalan ke… lps tu kak linda (roomateku)… pas tu along (hosmateku)… wahhhh ramainya checking…. ekekekeke… dr jeti ingatkan aku dok sorang… mana taw sampai chai leng park.. ntah mamat poyo mana ntah dok sebelah aku… hahahaha… maleh layan… tido lagi baik… sambe mengutuk tru sms ngan anis, gone, lip, syn… hahahahahahaha.. sabo je la…

sepanjang perjalanan.. layan radio, sms, layan mata… bas mmg laju… perghhh.. bertolak sharp 8… dlm 12.15 dah sampai… mak aiii… semangat… sampai tol jln duta lip sms… dah ready nak kuar umah… hehehhee… x sabo nak jumpa lipo… semangat siot… dah terbayang apa yg akan berlaku bila berjumpa… hahahahahaha… nampak ke W** 5**0 perghhh hati melonjak gumbira… yehaaaaaaaaa…

kuar je lipo… kakakakaka… salam berlaga pipi kiri kanan dulu…. pastu tu apa lagi.. bantai gelak jeeeeee..

wakakakakakaka… adoiiiiiiiiiii…. sepanjang jln pot pet pot pet… biasa la…. citer antara lip n lilo mmg x penah abih.. ada je topik nak bercerita… haahhahaa.. sampai je layan downtown dulu… mak aii umat.. ramai bebenor.. x reti² balik tido ke.. hahahaha… pas ronda.. makan… lapo sey…. nasi goreng ayam sup meletop… fuhhhh… sedap (sebenornye lapo)… hahhahahaha…. pas makan balik umah lip…. cuci muka.. layan sembang jap.. lip layan astro. bola la tu… tido la aku sensorang dlm bilik (sebab aku x layan bola.. hehehehe)… sebelum tido… hehehehe… borak ngan en kantoi dulu.. citer pasal perjalanan tadi… yg si lip ni heran ingatkan aku ngigau… sebab dgr sora aku gelak sensorang dlm bilik… bila lip skodeng ghupanya aku tgh gelak ngan toi.. hahahahahha… ko pun dah pandai skodeng ek lip… pas abih borak 4.30 am selamatttttttt….. pagi bgn… awal sey bangun… lagi awal dr time aku bgn pegi keja… hahahahahaha… wahhhhh x sabar nak jumpa 1st group… apa yg berlaku? nantikan sambungannye….

~~ to be continue ~~


4 Responses to “Cuti Cuti Ku… (mlm pertama)…. kwang kwang kwang…”


  1. May 8, 2008 at 8:26 pm

    woittt ko lupo taruh namer gue arrrr…
    ni yg gue ndak hunus pedang katana gue n kang !!!!….. yah..yah..yah…

  2. May 8, 2008 at 10:36 pm

    keh keh keh… kan dah tulih… to be continue….

  3. 3 princessredtulip
    May 9, 2008 at 2:04 pm

    wei cepat arr abiskan stori mori ko neh.. cam nak tgk citer bersiri la plak..

  4. May 10, 2008 at 1:21 am

    cuba la bawak² bersabo cik tulip… drama bersiri pun seminggu sekali… ekekekekeke…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 221,532 visit

…..

Yang Melawat MYly

web tracker
May 2008
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

sapa tu


%d bloggers like this: