10
May
08

My Journey – 1st Day

~~~sambungan~~~

wahhh… 1st day kat KL… aku bgn awal.. perghhh mcm x pecaya bgn awal.. lagi awal dr time aku pegi keje.. wakakakaka…  pas bgn anis sms tanya dah bangun ke… ekekekeke… bangun tgk lip dah mandi.. aku ngan semangatnya menuju ke bathroom… perghh… sejuk beb… semangat tu.. mandi manda…. then terus bersiap….

aku yg mandi lps lip dah siap conteng muka.. cik tulip tu dok membelek muka lagi.. ekekekekeke… sambe tunggu cik tulip membuat sentuhan terakhir… tetiba si sumi kol aku… aku ngan penuh gaya lakonan buat la sora mcm org tgh tido…

aku: heeeelllllo (sora mcm org tgh mimpi)

sumi: wei lilo.. ko kat mana.. ko tido lagi ke…

aku: tgh tido la.. aku x jadi p kl.. smlm bas aku tinggalkan aku…

sumi: weiiiiiiiiii… ko ni tipu laaaaaa…

lebey kurang gitu la ayat sumi.. ada lg conversation yg dah disunting sebab dah lupa mcmana skripnye.. dan mati²an aku x mengaku aku dah kat kl.. keh keh keh.. best tul nyakat sumi.. aku siap kata klau x caya tepon tulip sendiri.. mmg aku kat penang… wakakakakaka… tulip yg dok sebelah aku time tu.. tgh kaber muka gelak tahap x hingat… seb bek x golek² je… sampai majuk si sumi tu aku sakat…

abih sakat sumi… tulip dah siap… mulakan langkah… perghhh dgn penuh sopan santun lenggok tahap kaber… tunggu lrt.. ke masjid jamek.. si anis dah tepon tanya kat mana skang… cian anis.. sampai awal.. ekekekeke

sampai je kat masjid jamek.. carik anis… pusing punya pusing punya pusing rupanya anis jadik minah gad lif sementara.. hahahaha… dgn muka penuh kemalu-maluan anis kaber muka ngan sling bag dia yg comey lote tu.. hahahahaha… bermula la episod laga² pipi dan gelak tahap x hingat… mak aii… mmg x kaber langsung… wakakakaka… teruskan perjalanan sambey episod kutuk mengutuk dan membayangkan perkara yg akan berlaku.. terus ke klcc… tunggu sorang mamat neh.. ade ke dr jauh dok meng’usha’ 3 gal yg tersandar kat body shop… pas sessi temuramah ngan gone… kami ber 4 terus naik ke tingkat atas food court jln² carik bekfas sambey tunggu yg lelain sampai… x lama pastu jejaka jambu samapi (pinjam ayat sumi sat)…. keh keh keh.. pehtu nuyul samapi.. seb bek la anis recognise lg si nuyul tu… mmg x sama ngan pic..  kata anis.. nuyul dah berisi… paper pun mmg cun…. nampak wajah kewanitaan melayu yg terserlah.. x mcm kami ber 3 ni.. mmg lari dr tajuk.. wakakakakaaka…

then si ida kool samapi ngan hosmatenye… diam je ida tu… x mcm kat group… havoc giler.. kompom ida tu tgh kontrol ayu.. kakakakakaka… hosmet ida tu klau diam aku paham la.. malu maaa… sebab x kenal ngan kami sumer.. baru nak makan.. tetiba si bikut tu kol… aku ngan gembiranya sambut salam bikut.. after pas² line bagi sumer org ckp.. tetiba bikut nangis… uwaaaaaaaaaa… adesssss… terbantut seketika kehepian aku… line putus.. aku try kol back.. line x leh masuk… adesss… sedey sey.. sebab plan sesama tapi bikut x dpt join atas alasan² yg aku rasa mmg bikut x patut join kami sumer.. alasan apa? BIARLAH RAHSIA…

pas makan… apa lagi.. sessi bergambar posing memosing… kuar je ke tasik klcc.. mak aiiii.. aku ni kat mesia ke kat oberseas… ramainya ‘pelancong’.. keh keh keh… mcm² pesen ada… adesss… puas gelak kek ‘pelancong’ kami sumer cari port… perghhh… sumer posing maut.. mcm² style & gaya… dlm dok eksited nak carik location menarik.. tetiba aku nampak si tulip dah masuk dlm geng² nepal… kakakakakaka… aku ngan si anis bantai gelak x hingat.. adess.. sori lip.. ko wat lawak di klcc… adesss

pas sessi berjemur tgh panas posing maut.. langkah diteruskan menuju ke cinema… motifnye… layan wayang ler.. FORBIDDEN KINGDOM… citer best.. jln citer x berat.. mmg enjoy… 1 row geng kami je.. tgh layan cinema mijot aka puteri pandan sampai ngan tunangnye…

sebelum masuk cinema… jejaka jambu aka jo blanja eskrem… sumer org vanilla je.. lip spesel ada coklat…. seb bek aku nye xde coklat… klau x mau naik lagi bdn neh.. kui kui kui… pas blanja eskrem jo ‘menghilangkan’ diri… ekekekeke… ada tugasan menjemput kekasih ati.. hehehehee.. tq jo blanja eskrem.. next time jgn lupa blanja lagi yek…

hampir 2 jam dlm cinema… ronda² kat klcc usha present utk besday gal.. sapa lagi.. kak cik aka sheeda… handbag dr vincci.. mmg cun… atas persetujuan sumer… present kak cik setel… pastu menapak ronda dlm klcc lagi… mijot ngan tunangnye dah mintak permisi.. tinggal aku lip anis nuyul n gone.. nak p karo.. bilik sumer penuh.. adesss…  tetiba lapo.. terus lepak kat kenny rogers… layan mamam.. (padahal time tu aku x lapo lagi).. makan je.. sambey makan sambey mengutuk.. hahahahahaha.. aku rasa kat area situ sora geng kami je.. gelak tahap x hingat… hahahahaha.. mcmⁿ citer lawak yg kuar… adesss.. hp anis lak x berenti dering.. sapa yg kol? sapa lagi.. si sumi la… checking kat mana pehtu menghalau soh kami sumer balik… hahahahhaa… sumi… ko jeles kan.. kan kan kan… hahahahahaha… cukup time.. gone nak balik.. papai gone.. tinggal la kami ber4.. sambung kutuk.. posing.. adesss…

pas makan… masing² plan nak balik.. nuyul bf mai amik.. aku lip ngan anis.. naik lrt balik… dlm lrt jgn ckp la…. 3 org sembang mcm xde org len dlm doc lrt tu… hahahaha.. gelak bila ‘bincang’ pasal peristiwa yg berlaku sepanjang ari ni… mmg best….

sampai je kat area umah lip… soklan pertama dia tanya aku ‘ly.. ko nak makan bihun sup or nasik lemak x’.. adessss…. tadi baru je makan.. masuk umah je lip tanya lagi… ‘ly.. ko nak makan x’.. adoiiii… ko nak membunuh aku ke lip.. kang mati sebab over makan kot.. hahahahahaha

mlm.. destinasi – tesco extra.. beli kek utk besday gal.. ada byk buah.. sedapppp… pehtu lip beli brg tambahan utk wat makaroni carbonara… pehtu balik umah ‘tolong’ kat dapur wat kuah carbonara.. layan astro.. layan tenet jap.. sembang².. tgk pic.. kutuk².. then zzzzzzzzzzzz….

~~to be continue~~

 


2 Responses to “My Journey – 1st Day”


  1. 1 princessredtulip
    May 13, 2008 at 12:36 pm

    nama kedai ah beng tunggu tu – delifrance tapi ada mistake la citer ko tu.. masa aritu kita balik naik cab sampai depan umah… kita naik ngan anis dan ah beng antar kita sampai naik cab.. pegi betulkan.. kesilapan teknik tu.. yg balik naik lrt tu masa first day… tapi aku ni teruk ek masa soping? hari ketiga lagik la.. adess.. paling byk plastik beg… aku arr tu…!

  2. May 14, 2008 at 11:31 am

    adessss… story dah lompat ke? ni kes salah scene la neh… xpe la… tgk memalam kang baru edit… tgh serabut neh… ‘jiwa kacau’.. kwang kwang kwang…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 221,532 visit

…..

Yang Melawat MYly

web tracker
May 2008
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

sapa tu


%d bloggers like this: