12
May
08

My Journey – 2nd Day

~~sambungan~~

awal pagi anis dah kol.. ngam² baru bgn tido.. awal lagi laa.. baru 7 lebey.. adesss.. anis bitaw sumi dah otw.. semangat tul minah tu… lip tgh bersiap.. pas mandi.. conteng muka… then siap.. tolong lip kat dapur packing makaroni carbonara…

lambat sebab siapkan packing… sumi dah tunggu.. hp dah berkali² bunyik… aku yg salah turun lambat ke atau sumi yg salah datang awal.. hahahahaha… then dgn tangan penuh pastik beg kiri kanan aku ngan lip tergesa² menuju ke keta sumi… majuk sumi… sampai xmo laga² pipi… hahahahaha.. then pick up anis… terus ke DBKL bayar rental umah anis.. pehtu dgn girang gumbiranya.. kami menuju ke tasik titiwangsa.. dpt 1 port cantek punya… apa lagi.. operasi menghidangkan makanan… kak cik, nuyul ngan zua lak sesat… adessssssss…. lip ngan anis tukang bagi arahan jalan.. soh aku? kompom sesat lagi.. hahahaha… sambey menunggu ADUN² kl ngan shah alam sampai.. sempat lagi aku lip anis sumi bergambar.. mcm² pesen.. sambey memosing sempat lagi membalas usikan² bebudak sekolah ngan mamat² mana ntah yg lalu lalang di sepanjang port lepak tu.. ekekekeke…

hepi belated besday kak cik… sweet 17 gitu…

makanan² utk party kak cik… sedap nyeee…..

pondok pilihan utk meraikan perjumpaan ADUN² PARLIMEN… lokasi strategik..

pas dah siap hidang.. kak cik zua n nuyul sampai… besa la… xtvt melaga pipi.. pastu sessi posing memosing… pas mkn isi peyut.. dah kenyang apa lagi.. nek eye of mesia… klau dah jumpa reramai.. apa lagi.. riuh rendah.. gelak sakan.. seb bek la 4 org dah mak budak (kecuali aku lip ngan nuyul je solo.. keh keh keh)… mmg havoc..

~~ eyes of malaysia ~~

sorang kena bayo RM15.. 1 kabel car leh masuk 8 org.. perghh.. kaya management tu…

pemandangan dr dlm kabel car pada ketinggian tahap maksima (180 darjah)… atas skali tu.. time tu lak kabel car goyang²…. keh keh keh

pas rayap kat eye of mesia.. teruskan perjalanan ke mid valley.. keta sumi sampai dulu…. keta kak cik? adesss… sesattttttttt… gara² ikut sumi carik petrol station nak isi gas keta.. adesss.. ciannnn… jauh sgt keta kak cik melencong… lama gak.. baru kak cik sampai… nak tgk wayang kul 1.30 tapi time dah 2.30… plan xnak tgk nak layan boling je.. tapi si sumi dah mengekjas ngan hubby tersayang dia.. so blh la layan cinema.. citer CONGKAK… tiket kul 3.30.. time tu baru kul 3… ada lagi 1/2 jam..

xde mende layan boling… hahahaha… kak cik blanja.. tq muwah muwah kak cik… mcm² gelagat.. mcm² gaya… sumer pro² belaka… hahahaha… nuyul ratu longkang… keh keh keh… main x abih pun.. time time dah 3.30.. adesss. game byk lagi… sempat posing².. mintak tlg budak sebelah tu snap pic… skali terkantoi daaa.. rupanya budak mangkuk gak.. hahahahahahaha… patut la sedap je dia dok gelak tgk skrin.. rupanya geng² mangkuk… hahahahha… sabo je la…

pastu terkocoh² masuk panggung… sumi sempat beli hotdog.. lapo katanya… aku? … kak cik blanja popcorn ngan coke.. tq lagi kak cik… citer dah start… xde la seram mana.. cumer citer tu byk adegan yg memeranjatnya… dan seperti yg dijangkakan… mcm² gelagat aku blh tgk.. hahahahaha…. sumer penakut.. menjerit sakan… hahaha… ada yg tutup muka ngan tangan.. ada yg tutup muka ngan tudung.. ada yg berpeluk²an.. ada yg pandang tempat lain.. hahahahahahah…. mmg lawak… adesss… dah la geng kami yg dok depan skali… gelak mmg tahap x hingat la… dlm dok takut² pon ada gak part kelakar… keh keh keh…

abih layan CONGKAK… xtvt merayap sambe memosing.. merata ceruk snap pic… hahahahaha…. dah mcm gaya pelancong² sesat… kui kui kui… dlm dok ronda midvalley tu.. si lip sempat sambar baju… adesss.. mmg jenis x tahan… ‘rambang mata’… hanya aku yg mampu bersabar diri.. miahahahaha…

pehtu… sumi n kak cik pun mintak diri… ada dating la tu.. tinggal la aku lip anis zua n nuyul… then lip ngan anis remind aku utk remind ahbeng pasal date .. aku maleh nak sms sebab ari tu ahbeng kata dia yg nak kol aku… atas dasar ‘terpaksa’ aku pun kol ahbeng.. hahahahaha… ghupanya dia yg tunggu kol dr aku.. seb bek lom masuk highway.. n ahbeng direct terus ke midvalley… dlm 1/2 jam ahbeng sampei… lip lom abih soping… mak aiii… lip ni klau soping. x hingat dunia… kan anis kan… keh keh keh… ahbeng dah tunggu kat depan McD… aku lip anis nuyul n zua dok aim mana 1 ahbeng… ada 1 mamat tu dok kat meja (x hingat apa nama shop tu tapi lip kata delifrance).. pandang²… anis lip zua nuyul dok membelakangkan ahbeng… aku try kol tapi x dpt.. tup² ahbeng kol.. mmg sah org tu ahbeng.. hehehehehe.. aku terus terjah ahbeng.. pehtu lip menyusul then si anis.. ahbeng ajak pegi makan… ajak kenny rogers.. ya ampun.. smlm tu dah mamam kenny rogers.. naik muak teringat ayam.. demandnye.. hehehee..

then ahbeng ajak pegi The Chilli… merayau sakan carik.. hahahaha… akhirnya jumpa.. ghupanya dok bahagian luar…

aku makan salmon.. sama set ngan lip n aheng.. anis makan ada prawn… zua n nuyul makan burger set.. ngeri aku tgk set burger tu.. hahahahaha… besar giler….

ni set pilihan aku lip n ahbeng.. ada salmon…

ni set pilihan anis… ada prawn…

ni set pilihan nuyul n zua… besarnye fun fries tu… keh keh keh

pas makan.. zua n nuyul nak balik.. so edisi papai… tinggal aku lip anis n ahbeng… dah kenyang kan.. apa lagi.. dah xde plan nak ke mana²… so arah tujuan umah je la.. badan letih giler.. urat betis aku pun dah sakit… kejang… adessss… tu pakai flat shoe.. klau pakai high heel.. mau lip kena dukung aku balik… hahahaha… balik naik taxi sebab sumer dah x larat nak jalan… jln pun dah longlai… dah x leh nak kontrol ayu.. ekekekeke… ahbeng anto sampai kami naik cab.. then dlm taxi tu apa lagi… gelak je.. pot pet pasal ahbeng la.. pasal gathering siang ari la… … hahahaha.. gelak bila ‘bincang’ pasal peristiwa yg berlaku sepanjang ari ni.. mmg best….sampaikan abg taxi tu pun tergelak ngan telatah kami.. malu² kambeng lak abg tu.. hahahahaha… abg taxi tu anto aku ngan lip dulu turun pehtu baru anis teruskan perjalanan balik umah…

sampai umah… soklan plg seram kedengaran… ‘ly.. ko nak makan x?’.. adesss…

then malam… mandi… tgk tv.. layan tenet sat.. si lip tu lagi la… dah hanyut…. lagi letih dr aku ghupanya… keh keh keh.. aku lak peh urut betis ngan minyak cap kapak.. mcm besa… zzzzzzzzzzzzzz…

mmg letihhhhhhhhhhhhh….

~~to be continue~~


2 Responses to “My Journey – 2nd Day”


  1. 1 kantoi
    May 13, 2008 at 2:47 pm

    hi…canti blog…heheheh

    dah abih ker citer nya….

  2. May 14, 2008 at 11:28 am

    lom abih ler.. tungguuuuuu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 221,445 visit

…..

Yang Melawat MYly

web tracker
May 2008
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

sapa tu


%d bloggers like this: