14
May
08

My Journey – My Last Day

~~continue~~

hari yg cerah… bgn pagi rasa segar je.. agaknye dah cukup tido… bangun je nampak lip dok bebel kat tulip ngan odie… lom mandi lagi rupanya minah nie… keh keh keh.. peh mandi conteng muka serba sikit… dah ready nak kuar.. brg² dah pack mlm tadi… so sumer dah ready…

1st location – jln² carik makan.. leh la kata bekfas + lunch… hehehehehehe… lip bawak p makan kat ape ntah jln tu… ramai org…. makanan pun best.. ada nasik lemak.. lontong, bihun sup.. perghhhh.. mcm nak makan sumer.. hehehehe tapi kena kontrol maaa… adesss.. so aku makan bihun sup je… perghh.. mmg sedap.. serba serbi cukup rasa… best.. mmg best.. (lip.. lenkali bawak aku pegi lagi ye.. )

peh abih makan.. terus ke pudu.. beli tiket balik… sampai pudu… mak aiiiii umat.. ramai giler.. jenuh berhimpit mentera nak sampai kat kaunter… ulat tiket jgn kata laaa. berceretek (kata org utara)… sampai kaunter pertama.. tiket sold out… kaunter kedua ada la tiket.. tapi… hampeh kaunter tu caj extra rm3.. sepatutnya rm24 tapi dia caj rm27.. xpe la.. lebih kurang kira halal… dpt tiket.. kul 5.15 ptg.. bajet sampai penang dlm kul 9.15 mlm.. sempat la nak kejar bas balik umah time tu…

tiket asal dorang amik.. bila dlm bas tiket ni dorang tukar.. tu bukti tket tu sebenarnya RM24 je.. bukan RM27.. huhuhuhu)

tgk item-item syarat² perjalanan… leh caya ke?

setel.. teruskan operasi rayap… hehehehe

terus ke times square… lip nak tukar kasut yg beli smlm… biasa la… kasut offer. tgk kaler pink je terus rembat.. size kecik pun x pe… asal pink.. hahahaha.. at last sampai umah bila dah testing balik.. belek punya belek.. rupanya ada defect.. so no choice kena la pegi kedai tu balik.. tukar.. kena tambah duit ler.. sebab lip amik yg mahal sikit.. yg murah xde size… hahahahaha… tapi kan lip.. kasut tu mmg cun.. hehehehe…

peh round² kat times square teruskan journey ke Pavilion… kol member aku… adesss.. dia keje ptg.. lom masuk keje… nak tunggu lambat lak.. xde rezeki nak jumpa ler.. xpe la alice.. next time i turun kl kita meet ye… miss u a lot…

ronda² dlm pavillion… sana posing sini posing… manader tempat sumer posing… hahahahaha…dah mcm pelancong sesat kami neh.. nak² 2-2 pakai baju pink ari tu… hahahahaha… dah mcm kembar lak… lip bawak aku ke tempat peberet.. J.CO donut.. peeewwiittttttttt…

nasib baik ari tu.. org x ramai q… kejap je aku q dah sampai turn.. so aku beli 1 dozen donut utk bawak balik ke penang… huhuhu… best²… sempat gak makan kat sana sambe cuci mata… keh keh keh…

masa nak kuar pavillion tu.. mak aiii… bayar parking.. tgk dlm resit tu 49 min je.. tapi kena caj rm4… miahahahahaha…. mmg mahal siot… aku sendiri pun x terkata apa.. bayar je la… hehehehe…

nampak x RM4… hehehe.. mahal klau dibandingkan ngan parking kat penang…. heheheh

pehtu singgah umah sedara lip… lepak² kat sana… mentera nak tunggu kul 4.00 ptg.. makan².. adesss makan jek.. sambe tgk astro reramai.. meriah jek… mcm² gelagat ada.. hahahahaha.. pastu kul 4.00 kuar dr umah… terus ke pudu… awal lagi.. saje kuar awal takut jln jammed… sampai je kat sana terus rayap kat petaling street.. panjang benor nak round.. hahahahaha… jln² cuci mata… byk barang yg dijual tapi aku sendiri heran dlm byk² tu nape 1 pun aku x beli…. hahahahaha… agaknye dlm minda dah set kot ‘brg tiruan’.. sebab tu xde keinginan nak beli… hahahahhahha…round punya round x sedar dah dkt sejam pusin kat situ…

then direct ke terminal nak carik bas lak… sampai sana… umat jgn ckp… punya la ramai….. 1-1 bas sampai… jam dah 5.30.. bas aku x sampai lagi… bila bas sampai.. dia kata bukan tiket 5.15… penin aku…. dah la ramai sgt kat situ.. dah mcm sardin lak… bila aku tanya bebudak kat situ.. dia kata ‘bas sy yg kul 4.30 pun x sampai² lagi’… aku terkujat… biar benar… konsortium kan byk bas… x kan x ikut schedule kot… tunggu punya tunggu punya tunggu aku sendiri dah naik bebal… so aku ngan lip terus ke kaunter nak tanya bas aku tu plat no apa… sampai kat kaunter bagus je minah tu sound aku…. ‘bas sumer x ikut plat no’…. wah wah wah.. aku mmg dah hangin time tu.. seb bek dia cepat blah dr kaunter tu… terus aku balik ke terminal… sabo je la.. sian lip kena tunggu aku kat sana… berpeluh² gak ler.. mcm² ragam ada… penin aku… last skali pas terperap kat sana 2 jam… akhirnya.. bas aku sampai… mmg keje gila… tiket kul 5.15 tapi bas 7.30… dah tu.. bila naik x ikut no kusi.. naik je.. asal penuh.. ceh.. sia² beli tiket vip.. hampeh je.. seb bek aku sempat dpt single seat… pas ni tobat aku xkan naik konsortium lagi… iklan best tapi servis hampeh… cian lip.. sowi bebanyk lip… seb bek esok tu aku keje… klau x mau aku ikut ko balik je… hahahahaha…

dlm bas layan lagu je.. sms ngan lip.. anis… kak cik pun sms tanya dah sampai kandang ke.. huhuhu… lom lagi la kak cik.. time tu baru je gerak dr pudu… bajet nak sampai kul 9.15 mlm tapi punah harapan…

dlm bas tetiba dgr driver tu kol somebody… ade ke dia kata ‘aku x leh bawak laju²… bila laju sikit bas goyang.. aku rasa tayar mcm nak tercabut’… mak aiii m0l0t…. biar betik driver neh… dgr je camtu.. terus mata aku x jadi tido.. padahal time tu aku mmg dah ngantuk bangat… aku sms lip bitaw.. lagi la risau minah tu… huhuhu… seb bek la sepanjang perjlnan x jadi paper.. klau x sure masuk paper esok tu.. keh keh keh…

1 hal pulak nak pk nanti sampai bagan aku nak balik umah naik apa… doa² biarlah bas lalu depan umah aku.. anis pun tumpang risau kat aku.. siap pesan soh aku goda driver tu berenti depan umah aku… hahahaha.. tapi…………….. kesian kat aku.. bas mmg x lalu dpn umah aku laaaaaaaaaaaaa….

11.45 pm… selamat sampai bagan… adessss… no choice kena balik naik taxi… ada 1 minah ni (aku rasa indon) sama bas ngan aku… nak balik sg dua.. so aku pun join skali.. seberang jaya…. aku dok blkg… ingatkan aku yg dekat driver tu nak anto aku balik dulu.. tup² dia kata kat aku nak anto minah tu dulu… adessss.. seriau beb… tgk mamat neh… ramah semcm… xpe la.. tawakal je… pas anto minah tu.. driver tu kata kat aku.. mai la dok depan.. adesss…

aku pun selamba pindah dok depan.. seb bek ada donut tu wat kaber… risau gak… dlm perjlnan nak balik tu dia blh tanya aku… ‘dah bape kali tukar bf’… mak aii soklan… ingat muka aku ni jenis gitu ke?

selamba aku jawab… “sy ni jenis yg setia.. setakat ni sorang tu je la…” hahahahahaha… terdiam mamat tu.. then dia tanya lagi… pegi kl jumpa bf ke.. aku kata la “jumpa gf²”… “ooooo… so memlm pegi clubbing ler”.. ceh mamat neh.. kena sound lagi ngan aku… ‘aku bukan kaki clubbing.. klau nak clubbing x yah susah² pegi kl.. kat penang pun berlambak”…. ish… mlm tu mmg xde insuran mulut aku.. adesss…. so utk wat² bz aku sms ngan lip.. non stop sms.. siap aku sms no plat taxi tu kat lip.. mana la tau kan… buatnya x panjang umur aku mlm tu.. lip je leh repot… adesss… mintak simpang malaikat 44…

ntah hape² soklan lagi mamat poyo tu tanya… sepatah dia tanya sepatah aku jawab.. mamat tu kata lenkali klau balik lambat camni.. kol la dia.. dia akan anto aku balik.. so aku pun berpura² la save no hp.. nama EDDIE… perghh.. botak².. miang semcm… dah tu asik kata ‘i kan muda lagi’… wekkkk… so what?.. hish geli aku mamat poyo camtu… mamat tu kata nak anto depan pintu.. nak tumpang mandi la.. panas la.. hamboiii…. miang tahap cipan… then aku soh je dia berentikan aku kat depan simpang umah aku.. seb bek bebudak burger tu ada lagi.. x la risau sgt… rela aku jn kaki masuk simpang tu dr mamat tu taw umah aku kat mana.. kang x pasal² kang.. ada kes ceroboh umah anak dara lak… kui kui kui… turun je dr taxi tu.. 1st skali aku delete no hp mamat tu dulu… hahahahaha.. padan muka dia…

sampai umah dlm 12.30am…. mandi.. cuci muka… iron baju.. sms lip, anis, kak cik.. bagitau dah selamat sampai.. then terus zzzzzzzzzzzzzzzz…. mmg letih… so aku dah slamat sampai umah.. seb bek xde paper yg x elok berlaku….

tq pada sumer yg meraikan aku masa kat kl…. detik² bersama mmg best… kenangan yg x akan dilupakan… harap lps ni kita leh jumpa lagi…

TERIMA KASIH…………………

Warm Regards,

Lilo – from penang with luv…

~~THE END~~


0 Responses to “My Journey – My Last Day”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 221,445 visit

…..

Yang Melawat MYly

web tracker
May 2008
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

sapa tu


%d bloggers like this: