10
Jun
08

Citer pasal SUBSIDI

lanjutan dr komen kat blog sebelah…. ekekekeke

hahahahahaa…. SUBSIDI? jgn harap la… dah la parking pun dah kena caj.. bila park atas rumput x masuk kwsn yg diwartakan hakmilik majlis perbandaran pun leh kena saman.. alasan.. MELETAK KENDERAAN DILUAR KAWASAN PARKIR (sebelah petak 74)…. {nanti aku scan surat cinta tu}  x pepasal dpt surat cinta…. pemerintah negeri pembangkang pun dah money face… masa BN parking sehari rm2.. skang pembangkang amik alih sehari rm3… masa BN perintah park atas rumput x kena duit.. skang? parking memana pun kena bayar… sO POINT kat sini x kisah sapa yg memerintah.. dasar pemerintahan tetap sama… yg penting DUIT DUIT DUIT.. selagi blh wat duit… rembat je…  macam kata pepatah.. NO MONEY NO TALK..

skang inflasi dah makin teruja (betul ke ayat tu).. nilai duit besar tapi kuasa membeli kurang.. x caya? katakan sebulan gaji bulanan rm2000… dlm keadaan ekonomi skang ni.. apa yg blh kita wat ngan 2k tu..
bayar keta-umah sewa (lom umah sendiri lagi tu) bil-api-air-tenet-tepon… tu dah kira keperluan asas…

lom masuk–> beras, gula, neskape, garam, bawang, minyak masak, megi… dan segala perkakas untuk mengisi perut…

kira skali –> brg mandian – syampu, shower, ubat gigi, pencuci muka.. sabun cuci baju, vanish, daia… hahahahaha

jenuh la klau nak pk sumer tue……….

tu baru kira utk seorang… klau yg dah berkeluarga camner la kan.. mesti bajet x cukup.. tambahan klau yg keje sorang je.. adesss… susu, pampers, nestum, puting susu, botol susu.. tu baru barang baby.. lom campur brgn anak yg besar.. pakaian, yuran sekolah, yuran tusyen, baby sitter… arrgghhhhhhhhhh…. (bebel konon mcm aku dah anak famili n beranak pinak lak.. ekekekeke)…

tu lom kira lagi bab time kete ragam… tu x kena.. ni x kena… petrol lagi.. jauh berjalan luas pandangan byk la RM kena isi petrol…. hahahaha… nak pasang NGV? kos pemasangan je dah berapa..paling murah RM3k n paling mahal blh cecah RM8k.. tapi berbaloi ke pasang benda alah tu… ntah2 pasni NGV dah dpt sambutan.. harga gas lak akan naik… hahahahahaha…. pastu lak nak isi gas tu bukan senang… kena time bagus kena lak beratur panjang… hambek ko… klau kat kl tu blh la pasang sebab byk petrol station ada sediakan gas… klau kat penang camner? hanya 1 petrol station yg ada gas NGV tu.. dah tu lak kat prai (tang mana pun aku x taw)… dgr citer tokey station tu pompuan cina.. pakai keta MERZ 7 series (ada ke)… sport rim ([18]) 1 tayar je rm10k.. —> ni dr sumber opis boy.. ekekekekeke

ntah laaa… bila jadik camni x taw nak salahkan sapa.. gomen ke, rakyat ke, kuasa barat ke…

yang penting TEPUK DADA TANYA SELERA…

pilihan ditangan kita… buruk baik kita sendiri yg tentukan….

~~ADIOS~~

 

 


4 Responses to “Citer pasal SUBSIDI”


  1. June 10, 2008 at 1:00 am

    Where did you get your blog layout from? I’d like to get one like it for my blog.

  2. June 14, 2008 at 11:50 pm

    my blog layout is done by my fren…🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 221,466 visit

…..

Yang Melawat MYly

web tracker
June 2008
M T W T F S S
« May   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

sapa tu


%d bloggers like this: