25
Aug
08

tolon!! tolon!!

isnin 25/05/2008 1.28pm…

ya ampun.. apa dah jadi ngan aku ari ni…

nantok gilerrrrrr… mata mcm nak tutup je… dah sepet mata ni aku jegil.. tapi bukan makin membesar tapi makin mengecil.. adoiiiiiiiii… mata mata mata mata

wake uppppp… now working time… opis hour pun baru separuh ari… apa dah jadi ni…

kronologi peristiwa:-

sabtu 23/04/2008 – masuk opis kul 9.30.. pagi² kul 8.30 pagi lady bos dah kol… tanya pasal 1 kes yg paling memuakkan aku…. bukan aku xmo buat kes tu tapi client tu sendiri xmo co-operate… ada ke soh aku sendiri pegi carikkan Q-Rent utk umah dia… dah lah management tu dah gulung tikar… dah tu xmo tlg p survey sendiri sapa yg take over.. masuk je opis mmg dah hangin… tensen sgt… amik file tu kuar rasa mcm nak campak dlm laut.. padan muka dia ngan padan muka aku skali.. keh keh keh..

terlebih rajin pulak… byk file yg aku setelkan.. rupanya dah kurang keje aku.. tapi heran gak.. keje dah kurang tapi tahap ke’bz’an  tetap sama… heran bin ajaib…

sambe layan blues sambe wat keje… tup² paling tgk jam.. mak aii dah 8.15mlm… terover keje lak.. keje half day dah mcm keje full day… amik beberapa file yg nak buat (maklumlah semangat tgh berkobar²)… usung penuh tangan… sampai umah terus letak file² atas tv… jeling² nak buat tapi mood tarak.. letih sgt… layan tenet.. layan tv… bola la… kedah lawan selangor.. final piala mesia.. perghhh.. permainan yg menghburkan dan mendebarkan.. akhirnya team peberet aku menang.. yeshhhh.. TAHNIAH KEDAH… tetiba bangga je penah dok kedah lama.. keh keh keh.. pas tgk tv.. layan tenet.. pastu boring.. nantok bangat.. patut la dah kul 4 rupanya….

AHAD 24/08/2008 – rasa letih sgt tapi ntah la.. mata lak x leh tido.. kejap² terbangun.. kejap² terbangun… bukak tv.. sambe layan sambe nak pujuk mata… tido laaa.. ari ni AHAD… ari utk rest sepuas²nye…. tapi biasa lah… mata ni degil betul… apa lagi bangun amik towel pergi bersiram… eeeeeeee bestnye mandi.. air sejuk… lepak lama arr… sana scrub sini scrub.. keh keh keh… bila badan dah segar lagi la mata x leh tido… layan je citer kalung kenangan.. best gak jln citer.. pastu ujan rintik².. baru nak pejam mata si jendol jiran depan umah balik ngan keta roketnya…. bengong…. asik dok tekan minyak je.. dah la bunyi ekzos 1 taman pun blh dgr… xde otak tul la… dah x leh tido… bising betul.. pastu carik cara lain camner nak lelap mata… apa lagi pakai mask je la… cara tu je yg berkesan utk melelepkan mata… maklumlah mask tu sejuk².. tambahan luar pun ujan… seketika terlena jugak aku akhirnya…. dlm sedap melayan tido (mcm 10 thn x tido)… keh keh keh tetiba dgr sora hosmet… bangun² dah dekat time berbuka… adoiiiiiiii.. pas berbuka layan tv.. gangstarz final… woo harap² One Nation MC menang… n finally MENANGGGGGGGGG… dpt 100k USD + RM10K n tiket pegi bali.. perghhhh… abih abih gangstarz turun iron pakaian… mata x leh tido.. pastu layan game… apa lagi… semakin lama semakin xcited.. dah tu gara² teringin aku p bancuh old town coffee.. apa lagi.. padan muka mata aku… langsung x leh lelap… tapi dah rasa nantok sgt… adoiii la mata… tgk² jam dah 5.30.. uwaaaaaaa… paksa diri tido.. tido tido.. satgi nak bangun p keja….

25/08/2008 – ari ni bangun lewat dr biasa.. ya ampun mata ku mcm digam.. letih sgt.. tapi x leh layan… kena cergas.. 1st working day… jgn malas².. klau ari mula dah malas.. gerenti akan bersambung selama seminggu… dah taw sgt dah pasal peel sendiri ni. sapa lagi nak paham klau bukan diri sendiri.. keh keh keh…

akhirnya dah siap sampai opis 9.15… still kira awal lagi laaa… tapi mataku mcm mendera badanku…. mulut pun sama bersekongkol ngan mata.. asik menguap je… tapi paksa cergaskan diri.. sana jalan sini jalan.. mcm biasa ckp banyak sebab xmo layan boring… lunch p makan.. nasi ayam periuk besar + ayam madu.. tapi makan pun x abih… biasa la.. selera dah tersekat skang… balik opis… tau je la.. tambah² pas makan…  makin memberat mata ku…. coret sikit² kat blog kesayangan ku… n skang…. PULL STOP…

bangunnnnn… p cuci muka…. esok SELASA – PENANG STATE PUBLIC HOLIDAY sempena election… so mlm ni ikrarkan diri TIDO AWAL!!!!! tapi aku gerenti mesti x tido awal jugak… hanya aku yg memahami…

~~~ADIOSSSSS~~~


4 Responses to “tolon!! tolon!!”


  1. 1 princessTulip
    August 25, 2008 at 2:13 pm

    yeah yeah… aku pun nak gi Bali… Leh la pegi ngan one nation mc…

  2. August 25, 2008 at 2:17 pm

    adesssssss.. tadi masa lunch baru dok ckp ngan member aku… ko p bila? ingat nak join gak arrr… pas bonus cantekkk arrrr…. ajak bikut ngan anis skali… ok x?🙂

  3. 3 sumijelly
    August 25, 2008 at 3:58 pm

    cikit………bkot, anis…….
    sumi jek kene tinggal…….
    oh…kijam sunnguh dikau pada ku……..
    nak ittttuuuuuuuttttttt……………..

  4. August 25, 2008 at 6:07 pm

    keh keh keh
    camner nak bawak ko pegi sumi…
    ko kan tgh bawak baby… kan ajak ko pegi kan
    buatnye terberanak kar sana.. camner?
    aku dah la xde pengalaman pasal jadi bidan terjun neh…
    keh keh keh…. ala klau plan nak p bulan 3 ko pun x leh ikut maaa
    kan dekat due date tu.. lagipun ko kompom x leh naik kapalterbang…
    so selamat melopong je la… ekekekekeke


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 221,445 visit

…..

Yang Melawat MYly

web tracker
August 2008
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

sapa tu


%d bloggers like this: