26
Aug
08

isnin yg panjang

hari ni selasa.. 4.38am..

smlm isnin yg panjang… kenapa la aku jadi camni… keletihan yg dah lama aku x rasai… dlm kul 3.30 ptg mata dah segar… tu pun selepas minum secawan nescafe O pekat… mood nak keje dah menerpa selaju badai… setel beberapa file yg mengusutkan otak….

plan dan impian yg berkobar2… aku nak balik pukul 6 sharp…. tapi apa yg terjadi??? aku kuar dr opis hampir pukul 7… adoiiii… apa nak jadi ni.. kenapa kuar lambat? lambat sebab tunggu opis boy bawak balik bekalan ubat yg aku kirimkan beli d klinik penang yg aku sendiri tiada masa yg mencukupi utk pergi sendiri… bekalan tinggal utk beberapa hari saja… tiada pilihan.. terpaksa memujuk opis boy utk tlg belikan..

kuar dr opis singgah leno amik barangan order yg dah sampai… ya ampunnn… ramainya umat.. berderet2 polis trafik.. jaga lalulintas kat area booth PKR yang dipelopori oleh kaum india dan cina…. ramainya org… tetiba aku diselubungi ngan 1 perasaan yg x dpt aku gambarkan… kecelaruan dlm pikiran…. apa dah jadi ngan mesiaku kini? amankah lagi? politik sana sini… fitnah sana sini… perhimpunan sana perhimpunan sini.. tu lom lagi campur ngan rusuhan yg berlaku… ntahla.. doakan moga semuanya akan aman dan makmur seperti dulu…

on the way balik umah aku lalu dpn umah YB Arif Shah, calon BN yg menentang DSAI…. ramai siot.. khemah sana sini… penyokong dan jentera parti kedua-dua pihak bertaburan sana sini… aku dah sgt letih… di mata hanya terbayang umah jeeeee… sampai umah… tukar pakaian pikir nak mandi.. segarkan diri… tapi ntahlah… mcmana aku blh tertido…. mmg nyenyak sekali aku melayan mimpi.. sedar2 dah pukul 2pagi… adessssss.. bangun mandi.. pastu rasa lapar… lagipun dinner x makan… pastu sok nak posa…. azam yg terbuku yg harus ditunaikan… nak masak apa ye? stok mmg xde.. yg ada cuma ikan 3 ekor.. nak masak apa.. nak tunggu ikan tu kuar dr freeze.. dah tu nak tunggu ais mencair… aaaahhhhhhhhh x leh jadi… kena pikir alternatif lain… akhirnya… yessshhhhhhhh.. nasik grg kg… sedappppppppp sebab memenuhi kriteria aku…. pedas…. pas makan… nak wat ape ye… mata dah segar balik.. layan tv… bersama segelas teh O panas & sebotol mineral sejuk…  impian skang… nak tidooooooooooooooooo… merehatkan diri secukup2nya..

agaknya tenaga yg keluar baru2 ni melebihi bekalan yg ada.. dan akibatnya…….. sendiri yg tanggung ler…

ok la…. dah nak pujuk tido….. selamat pagi sumer………. moga mimpi yg indah2….

sayang sumerrrrrrrrrrrr…

26/08/2008 – 5.04 am..

~~coretan aku yg keletihan~~


0 Responses to “isnin yg panjang”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 221,445 visit

…..

Yang Melawat MYly

web tracker
August 2008
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

sapa tu


%d bloggers like this: